Forbrukslån

Det finnes to forskjellige typer lån uten sikkerhet som brukes primært i dag. Den ene lånetypen er forbrukslån, som det heter på folkemunne, og den andre lånetypen kalles for kredittkortlån. Det som har brukt et kredittkort vet godt hvordan dette fungerer. Du er en person som har lyst på rask tilgang til veldig fleksibel kreditt kan spørre banken om et kredittkort. Kortet får du i posten noen dager senere. Kortet kan du bruke til å handle for eller på andre måter betale for det du ønsker. Du kan også overføre fra kortet til folk du kjenner ved bruk av apper som Payr eller Vipps. Nå har forresten Payr blitt delvis kjøpt av Vipps, så dette blir nok enda likere apper fremover, da mange spekulerer i om Vipps vil kontrollere sin konkurrent ved å kjøpe seg inn i appen.

Kredittkort

Når du har et kredittkort er det mange som tenker at det bare er å bruke dette. Du kan fint bruke det når du vil. Det er ikke noe problem og det går ganske raskt. Kredittkort er til og med rentefrie de første 30 til 60 dagene. Dette spørs veldig på utsteder av kortet og hvor lang tid det bruker. Det kan ta så mange dager som 60 dager. Grunnen til at noen tillater så lenge er for å gi deg litt mer fleksibilitet. Sånn sett er det gøy å bruke kredittkortet. Når renten begynner å løpe så begynner den å løpe veldig raskt. Den er også høy, så pengene flyr, som det heter med kredittkort. Du må derfor passe deg slik at du ikke mister mer penger enn du må.

Fordeler med kredittkort

De aller fleste har et kredittkort. Det er derfor viktig at man stiller spørsmål ved hvorfor alle har et eller flere kredittkort. En av grunnene er at man ønsker å komme i havn med gjeldsproblemene ved å ha raskt tilgang til et annet gjeldsprodukt. Dette høres kanskje litt tungt ut. Lett sagt er det mange som har kredittkort fordi det er lett å bruke, og bruke gjør man.

En av de alle beste tingene med et kredittkort er alle fordelene som kommer med kortet. Har du et kredittkort som er koblet mot et flyselskap så kan du få noen ekstra fine fordeler med det flyselskapet som du flyr med. Du får nemlig poeng med flyselskapet hvis du bruker kredittkortet til handel og alt mulig annet. Bank Norwegian har et slikt samarbeid med Norwegian. SAS har et slikt samarbeid med flere banker. En av disse bankene er American Express som har et AMEX kort koblet mot SAS. Her kan du spare opp poeng, så mange at du får poeng for å ta med en ekstra passasjer etter 50% av poengprisen. Det er mye som er bra med AMEX. SAS har også en lignende ordning med DNB og med SEB sine kort, som kommer med Eurobonus.